Каракачанов: Захариева не се спря да агитира за РС Македония, а те ни забиват нож в гърба

Не е нормално България да подкрепя своята съседка, а дипломацията й да ни злепоставя, каза още вицепремиерът

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

Защо не? В края на краищата той е един от малкото политици в Македония, които не са използвали груби коментари срещу България. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов отговори на въпрос дали би нарекъл Зоран Заев "приятел". Той каза, че познава проявите на сегашния премиер на Северна Македония и преди политическата му кариера. 

Красимир Каракачанов каза пред бТВ, че България е предупреждавала отдавна западната ни съседка да изпълни Договора за добросъседство. Той е категоричен, че нашата страна винаги се е отнасяла с добро към Северна Македония.

"Винаги, когато България прави нещо добро, не се е чуло дори едно "Благодаря", отбеляза той.

"Когато България каже: "Извинявайте, ама не е нормално ние да ви подкрепяме, а вие да се държите така, те надигат вой. България да ги подкрепя, а те да ни забиват нож в гърба! Извинявайте, министър Захариева се скъса да обикаля и да агитира, а тяхната дипломация зад гърба ни обикаляше и ни злепоставяше", настоя Каракачанов. 

По повод случая, в който протестиращи искаха да щурмуват централата на ВМРО, той каза, че лично е позвънил на полицията, която се е отзовала. И защити Ангел Джамбазки, който се намеси лични като пусна маркуча, за да разпръсне тълпата.

"ВМРО не е певческо дружество, ако някой ни нападне, отговаряме. Някои от тези мирни хора бяха видимо пияни!", коментира случая Каракачанов.