Каракачанов: Тези, които си готвят новите костюми, не казват какво ново правителство искат

В България има хора, които казват, че искат смяна на властта. Правят сравнение с това, което е у нас, и което е навън. Не съм чул обаче какво ще бъде това ново правителство, каква е програмата, философията на това ново правителство.  Това каза на конференцията на ГЕРБ вицепремиерът Красимир Каракачанов, на която лидерът на ВМРО беше кост в качеството си на коалиционен партньор. 

Протестиращите искат реформа, но не казват каква. За мен реформата не означава да променяме конституцията и въвеждане на еднополовите бракове. Това не е реформа. Съдебна реформа – но каква…Аз искам да чуя какво иска да се промени. По тази причина голяма част от хората днес ги няма на площада, посочи още военният министър.

По думите на Каракачанов има два вида политици – такива, които са готови да се жертват за държавата и нацията, и други - които жертват държавата и нацията заради себе си. Моят въпрос е – вие от кои политици сте. Ако си отговорим правилно на този въпрос, ще си отговорим и на следващия – кои са нашите приоритети и да ги поставим на вниманието на обществото. Но не чувам отговори нито от тези, които искат ново правителство, нито от тези, които си готвят новите костюми…Да избори ще има, но преди това, трябва да си отговорим на този въпрос, призова вицепремиерът Каракачанов.