Катастрофа с кортежа на Цвета Караянчев, шефът на парламента със счупена ключица

Колата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Цвета Караянчева е със счупена ключица и два прешлена, без опасност за живота й. Тя е транспортирана с хеликоптер към болница в София. Другите двама, които са пострадали, са мъж и дете. Те са били в Ауди-то, чийто водач е загубил управление и се е ударил в колата на НСО. 

Самата Караянчева даде информация във фейсбук за катастрофата и състоянието си: "Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става . Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре."

Очаква се компетентните органи, МВР и НСО да дадат повече информация по случая. По първоначална информация отсрещната кола е виновна за катастрофата. Сблъсъкът е станал край Хитрино на позволено за изпреварване място, информира от МВР.