Кевин Спейси с първа публична изява след сваляне на обвиненията

Актьорът се изправи пред гръцката статуя "Боксьор в покой" в Рим, за да представи поемата на Габриеле Тинти "Боксьорът"

Кевин Спейси

Кевин Спейси

Месеци наред Кевин Спейси пази мълчание, докато звездният му статус плаваше в облак от несигурност, а лошата слава за сексуалните обвинения срещу него нарастваше все повече и повече.

Но сега холивудската звезда от култовия сериал "Къща от карти" проговори. И не само, че проговори, а зачете поема, пише The Telegraph.

Актьорът се изправи пред гръцката статуя "Боксьор в покой" в Рим, за да представи поемата на Габриеле Тинти "Боксьорът". Произведението е за боксьор, който е изоставен кървящ до ринга.

Американският актьор Кевин Спейси бе обвиняван в сексуална агресия над юноша, извършена през юли 2016 г. близо до Бостън. Майката на юношата - журналистката Хедър Ънръх, разкри, че е подала жалба срещу звездата. Тя разказа, че Спейси накарал сина й да пие в ресторант, а после напъхал ръката си в панталона му и го опипал. Агресията приключила едва когато актьорът станал от масата, за да отиде до тоалетната. Жена, която станала свидетел на случилото, се притичала на помощ на младежа, който бил видимо потресен. Тя го посъветвала да избяга от ресторанта и той послушал съвета й.

Срещу Спейси се водеха разследвания за сексуални посегателства в Лондон и Лос Анджелис. Заради скандала Спейси беше изгонен от сериала "Къща от карти" и от филма "Всичките пари на света".