Кирил Добрев към Станишев: Кажи си, че искаш отново да си лидер на БСП

Единственият път за промяната в БСП е линията, която е поела това ръковдство

Кирил Добрев

Кирил Добрев

Можем повече, но желанието ни да плуваме срещу течението е огромно. Това каза в студиото на Би Ти Ви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Той беше изключително критичен към Станишев и действията на т.нар. вътрешна опозиция. За първи път той разкри, че  бившият ледер на БСП и настоящ президент на ПЕС иска отново да оглави партията.

 

"Убеден съм, че Станишев иска отново да бъде лидер на БСП", във всичките му изказвания прозира това , каза Добрев и призова Станишев да бъде поне честен като Първанов и да си признае за намеренията.

Най-обичам обвинението в авторитарност, защото знам как решаваха проблемите с различните мнения и инакомислещите в партията Сергей Станишев и Михаил Миков - като ги изключваха" върна лентата Кирил Добрев и даде пример с изключването на Георги Първанов от БСП.

Добрев, който е и шеф на националния предизборен щаб на социалистите, коментира и споровете по резултатите от изборите на заседанието на Националния съвет на БСП.

За едни чашата беше наполовина пълна, за други - наполовина празна, каза той и добави: Мога да кажа, че нашият доклад беше доста по-обективен и дори по-критичен от доклада на опозицията, но той даваше някаква визия за напред. Докладът на опозицията беше дребнав и единствените решения, които даваше, беше ръководството да подаде оставка и с това всичко ще се оправи. Това показва, че другарите не просто не знаят какво да правят, те нямат визия как да се развива партията занапред. Те ми говорят за минали времена, да се върнем към изконни ценности, а както Станишев обича да казва: политиката е разговор за бъдещето, а не спомени за миналото, отсече партийният функционер.

Те, опозицията, искат властта в партията, ние искаме властта в държавата, каза още Кирил Добрев, но изтъкна, че същата тази опозиция предлага единствено и само себе си, те не предлагат нови лица.

Кирил Добрев подчерта още, че неговата мисия е млади хора, които искат да се занимават с политика, да успеят в БСП. 

Болезнен е процесът на промяна в БСП. Но единственият гарант за промяната, е линията която е поела това ръководство, категоричен е Добрев.