Китайски журналисти "ровят" в мозъка на Путин след жеста с букета към Меркел

Владимир Путин и Ангела Меркел

Владимир Путин и Ангела Меркел

Журналисти от китайското издание Sohu проявиха изключително въображение. Те направиха бърз психологически профил на Владимир Путин по букета, който подари на Ангела Меркел. Жестът и цветята разкривали руския лидер като същински джентълмен - твърд и учтив човек, за когото е „присъща на романтиката“, предаде then24.com.

Китайските журналисти не пропуснаха и да отбележат, че руският президент имал висок коефициент на емоционална интелигентност. Владимир Путин подари отново цветя на Ангела Меркел по време на преговорите през май 2018 г. След срещата германското издание Bild обаче написа статия, в която обясни, че държавният глава на Русия подарява букети на германския канцлер, за да подчертае, че е жена и че той е в по-силна позиция..

Както по-късно обясни Владимир Шевченко, ръководителят на протокола на първия президент на страната Борис Елцин, букетът е бил напълно в съответствие с традициите. Той каза, че независимо от естеството на срещата, според протокола, на една жена трябва да се подари букет цветя.

На 20 август Ангела Меркел пристигна в Москва за среща с руския президент Владимир Путин. Това посещение в Русия беше нейното 20-о и последно като федерален канцлер. Страните обсъдиха ситуацията в Афганистан и Украйна, както и проекта за газопровода „Северен поток-2“.