Катамаран атакува плажа на Сараите, кметът на Бургас настоява протестиращите да се допуснат до "Росенец"

Катамаран атакува плажа на Сараите на Ахмед Доган в Росенец, съобщи btv. От младежкото ДПС опитали да го избутат обратно в морето. Намеси се жандармерията, която в момента държи настрани почитателите на Сокола.

Кметът на Бургас Димитър Николов информира, че е разговарял с директора на ОД на МВР Бургас, за да поиска допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Както БНР Бургас писа, там не са допускани както общинските съветници Димитър Найденов и Константин Бачийски, така и  Христо Иванов и  Ивайло Мирчев от „Да, България“, предаде БНР. 

Комисар Радослав Сотиров е заявил, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа, няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност.

От пресцентъра на ОД на МВР Бургас информират, че е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци. Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. 

  Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.