Кърджали в паника, кметът след първия регистриран случай: Не насаждайте омраза срещу човека с коронавирус!

Хасан Азис (вляво)

Хасан Азис (вляво)

Нека проявим спокойствие и разбиране и не се насажда агресия към човека и неговите близки! Това призова кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Там бе обявен първият регистриран случай на коронавирус.

"Всеки един от нас е с риск да се зарази, затова за пореден път се обръщам към вас и призовавам за максимално ограничаване на контактите!
Ограничете максимално и движението на вашите деца и близки възрастни хора! Изпълнявайте изискванията за хигиена и пътувания, не посещавайте паркове, градинки и детски площадки!", заяви той.

Той докладва, че продължава регистрирацията на самотни възрастни лица, за да им бъде осигурена медицинска помощ и хранителни продукти, и лекарства. Има направен регистър с доброволци, които са в готовност да се включат.

"Стойте вкъщи, нека бъдем отговорни! Благодаря на колегите от общината, на ОДП- Кърджали и РЗИ- Кърджали за професионалното изпълнение на задачите, свързани с проверки и контрол на хора, поставени под карантина, на територията на цялата община. С благодарност се обръщам и към медицинските специалисти на Кърджали! Нека помогнем на хората, които са на първа и втора линия в борбата за нашето здраве!", заяви още Хасан Азис.

Сайтът 24Родопи разкри, че заразеният е на 57 години и не е пътувал в чужбина.