Кметът на Перник: Въпрос на дни е водният режим да отпадне

Строежът на пречиствателна станция в града вече е започнал

Станислав Владимиров

Станислав Владимиров

Пред Перник предстоят доста ремонтни дейности, но след 3-4 години градът ще има съвсем различен хоризонт за развитие. Бяха отпуснати огромни по мащаби средства, каквито ние не можем да си позволим. Един цял квартал вече е с почти изцяло подменена структура. Обемът на язовир „Студена“ вече е 17 млн. кубика и е въпрос на дни водният режим да отпадне“. Това коментира за Нова ТВ кметът на Перник Станислав Владимиров.

Владимир обясни, че градът е срещнал много проблеми през изминалите месеци – водната криза, пандемията от COVID-19, както и скъсаната стена на шламохранилището. Той добави, че строежът на пречиствателна станция в града вече е започнал.

„През следващата година предстои още един ремонт от голямо значение. Той е за подмяна на амортизираната канализационна мрежа и за изграждането на несъществуваща такава“, каза Владимиров.

Кметът на Перник обясни, че при 72-часовите проби на водопровода от Белмекен е имало авария. „След пробите авария не е имало. Този водопровод изпълнява своята функция“, заяви той