Кметът на Радомир алармира властта: Някой трови града ни нощем

Усеща се задушлива миризма на нещо средно между мърша и горяла пластмаса

Кметът на Радомир Пламен Алексиев е уведомил Националната лаборатория за качеството на въздуха заради сигнали на граждани за замърсен въздух. От днес специалисти на лабораторията ще започнат проверка за установяване източника на задушливата миризма, съобщава "Струма".

“От последната зима някой периодично трови въздуха в околностите на града вечерно време с остра и задушлива миризма на нещо средно между мърша и горяла пластмаса. Тази нощ обаче се оляха и не можа да се спи. От 00:00 до 6:00 ч. не се дишаше в града. Отскоро същата миризма се усеща понякога вечер при пътуване по маршрута Радомир-Перник, на първите завои в района на изоставеното заведение “Арбанаси”, съобщава Стилияна Карайончева.

По думите й задушливата миризма се усещала в петък срещу събота и през доста големи периоди от време. В последно време миризмите се усещали все по-често, главно нощем.

“Нямам представа откъде може да идва подобна миризма, но веднага уведомихме лабораторията. След като бъдат извършени замерванията, ще информирам гражданите за резултатите”, категоричен бе кметът Пламен Алексиев.