Кметът на Раковски търси помощ от Борисов за пожара в Шишманци

Утре сутринта в 6:15 часа хората от трите села до депото излизат на протест пред завода за отпадъци

Кметът на Раковски Павел Гуджеров сезира Бойко Борисов за пожара в Шишманци, съобщава Дарик. В писмо до премиера, министрите на околната среда Нено Димов и на вътрешните работи Младен Маринов и директора на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев той търси помощ по повод поредната огнена стихия на територията на депото за отпадъци в село Шишманци.

„Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава постът на кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи. Както е видно от последните събития резултат - НЯМА", е позицията на Гуджеров. 

Той настоява за осигуряване на противопожарна и денонощна охрана на депото, ревизия на мерките за безопасност и поставяне на стационарна станция за чистотата на въздуха в региона.

Писмото до премиера ще бъде придружено от подписка на жителите на близките населени места. Очаква се утре сутринта в 6:15 часа, хората от трите села до депото - Стряма, Шишманци и Белозем, да излязат на протест пред завода за отпадъци, пожарът, в който вече втори ден тлее.