Кметът на Твърдица: Общински съветници манипулират обществото заради ремонта на пенсионния клуб

Общински съветници от Твърдица се опитват да манипулират общественото мнение в града във връзка с ремонта на местния пенсионен клуб. Това става ясно от нарочно обръщение на кмета на Твърдица Атанас Атанасов.

Вижте пълният текст на обръщението:

"Уважаеми съграждани,

Обръщам се към Вас по повод вчерашния опит за манипулация на общественото мнение на част от общинските съветници за ремонта на пенсионерски клуб Твърдица.

В първоначалния вариант на проекта за бюджет на Община Твърдица бе предвидено изграждане на клуб на пенсионерите като този на „Ваел”. Тъй като сумата се видя голяма на част от съветниците /на пенсионерите не им било нужно чак толкова/, взеха решение да се ремонтира и преустрои бившия кухненски блок към медицински център Твърдица. И сега твърдя, че вариантът „Ваел” беше по-добрият. Сумата, която администрацията предложи, беше ориентировъчно 25 хил. лв., тъй като нямаше време за точни сметки. В личен разговор с един съветник от опозицията бях попитан дали сумата не е малка, защото по техни сметки трябвало да е към 30 хил. лв. Отговорих, че ако има нещо ще го коригираме в движение, защото няма време за точни сметки. При ремонта се надхвърлиха предвидените разходи с 1 900 лв., но не са 30 000, а 26 900 лв. и не са само 31 кв. м ламинат, а са реконструирани стени и тавани, нова електрическа и ВиК инсталации, и има изградена тоалетна. Предложението на въпросните господа беше на двора да се изгради такава /тип селска/. Частта от сградата, в която се помещава ЦСМП не е собственост на Община Твърдица, а на ЦСМП Сливен.  За ремонта и поддръжката не отговаря Община Твърдица.

Колкото до мандатите – те не зависят от желанието на кандидатите за кмет, а от Вашата воля като избиратели."