Кметица получи заплашителни писма, посегнаха и на къщата й

ГЕРБ-Дупница осъди вандалския акт

Кметицата на село Крайници Мариана Димитрова е получила писма със заплахи във връзка с предстоящия местен вот. Това съобщи самата тя, цитирана от „Фокус”.

По думите й писмата са две. В тях се отправят заплахи, да не се кандидатира отново на изборите, а ако го направи – ще й се случат лоши неща. Тази нощ е извършено посегателство върху дома й. Фасадата на къщата, прозорците и щорите са опръскани с блажна боя. Извършено е и посегателство върху дворното пространство.

Подаден е сигнал и на място е извършен оглед от страна на полицейски служители. „Това няма да ме откаже. Категорично ще се явя на изборите. Получавам подкрепа от стотици мои близки, познати, приятели, от мои съселяни”, каза Димитрова.

„Във връзка с отправените заплахи към кмета на село Крайници Мариана Димитрова, както и посегателството срещу семейното й имущество, за които самата потърпевша сигнализира медиите, ПП ГЕРБ – община Дупница категорично заявява, че най-остро осъжда всякакви подобни прояви“, се казва в Декларация на ГЕРБ – Дупница, изпратена днес до медиите. В Декларацията се казва още: „България е демократична държава и всеки неин гражданин има право да участва в политическия й живот, и да се кандидатира за различни длъжности. В предстоящите местни избори г-жа Димитрова не е нашият кандидат за кмет на село Крайници, но това не ни прави по-малко възмутени от провокациите, които някой си е позволил да извърши срещу нея“.

ПП ГЕРБ – Дупница призовава всички политически сили към честна предизборна надпревара. „Избори не се печелят със заплахи, а с отговорни политики, насочени към гражданите“, се казва още в Декларацията.