Коалиционният съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти излиза с окончателно решение за екоминистър

Емил Димитров - Ревизоро

Емил Димитров - Ревизоро

Днес трябва да стане ясно името на номинирания за нов министър на околната среда и водите. Очаква се Съветът на управляващата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти да излезе с окончателното решение, след като оставка подаде Нено Димов, който е с повдигнато обвинение от прокуратурата заради безводието в Перник. Кандидатури за поста ще представят от ВМРО - от чиято квота беше Димов, заедно с НФСБ.

Официално кадровата криза в правителството е от петък. Тогава премиерът прие подадената от Нено Димов оставка час преди прокуратурата да повдигне на екоминистъра обвинение за безстопанственост заради безводието в Перник с твърдение, че с подписа си по документи Димов е разрешил питейна вода да се подава до предприятията „Стомана“ и „Топлофикация“.

След кратката фраза „Показно убийство“, с която лидерът на ВМРО коментира ситуацията, патриотите, от чиято квота Димов беше министър, замълчаха. Днес те трябва да представят на премиера Бойко Борисов поне две кандидатури за поста. Без да е потвърдено официално, се очаква едната да е на Емил Димитров-Ревизоро, бивш шеф на митниците и депутат в момента от гражданската квота на ВМРО. Другото налагано в медиите име за поста на министър в ековедомството е това на съпредседателя на  парламентарната група Обединени патриоти Искрен Веселинов.

До момента и самият премиер не е коментирал темата с оставката на Нено Димов след като го освободи от поста му.