Кобрата получил премия 8 пъти по-голяма от тази на съперника му Букър

Повече от Кубрат е заработил само световният шампион в лека категория на WBO Джамел Херинг

Премията за победата на Кубрат Пулев над американеца Райдъл Букър е над 8 пъти по-голяма от тази на съперника му, разкри Дан Рафаел от спортния тв канал ESPN, който излъчи мача между двамата в тежка категория. За Кобрата сумата е четвърт милион - 250 000 долара, за Букър - $30 000, съобщи бонусите журналистът в Туитър.
 
Повече от Кубрат е заработил само световният шампион в лека категория на WBO Джамел Херинг - бившият морски пехотинец взе 300 000 долара за защитата срещу претендента Ламонт Джоунс Джуниър.
 
Пред NOVA Кубрат Пулев разкри, че при евентуален негов мач за световната титла ще вземе милиони. "Аз съм ви доказал, че за мен парите не са от значение. Те не са най-важното нещо, не се бия заради парите - не смятам, че парите са толкова трудно нещо за постигане, че да си дам живота за едни пари. Давам го за мечтата на баща ми. Сега вече тя е и моя мечта, както и на цяла България.
 
Милиони са, но не знам колко милиона точно. Става въпрос за сериозни пари, но за мен е по-важно да направя нещо непостигано досега от българин. Това ще бъде голяма реклама за държавата, а и гордост за самия народ. Малък народ сме и би било голяма гордост", каза Кубрат Пулев.
 
Кобрата обясни, че Райдъл Букър не спрял да го провокира по време на боя на ринга във Фресно. "Беше много комично, защото през цялото време ми говореше как Дионтей Уайлдър удрял по-силно от мен. Дори употреби неприлична дума и каза, че не мога да ударя толкова силно. Нещата станаха малко на инат. Аз го удрях и му казвах: "А така харесва ли ти?" След 6-ия рунд му стана изключително тежко заради ударите и темпото, което наложих", разказа Пулев, който изрази уважението си към Букър. "Респект към него - много добре знам как удрям с тези малки ръкавици. Той понесе наистина тежки удари, евала за което. Не падна, макар че на няколко пъти се разклати", изтъкна Кобрата.
 
По думите му Букър е много опитен и издръжлив на бой, тъй като тренира с най-големите имена в тежката категория. "Това го прави много конкурентен, свикнал е на удари. Има добра защита, която аз пробих многократно, но въпреки всичко устоя", отбеляза българският боксьор.