Кобрата за проваления мач с Уайт: Личи си кой се страхува

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Българският боксьор Кубрат Пулев съжалява за проваления мач с Дилиън Уайт, който трябваше да се състои през август. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг за определяне на официален претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). В крайна сметка промотърът на Уайт обяви, че той ще се боксира с Джоузеф Паркър в Лондон на 28 юли.

"Крадът вика дръжте крадеца. Уайт казваше, че аз съм страхливец, но виждате кой се оказа страхливецът", каза Пулев пред "Нова телевизия". "Два пъти отлагаха търга, сега избягаха от мача. То няма и много за казване по случая. Пролича си кой го е страх и кой не."

Преди по-малко от месец Пулев обяви, че има шанс да се бие с британския боксьор на Националния стадион "Васил Левски" на 18 август. Сега не е ясно дали българинът ще срещне следващия в ранглистата на IBF Александър Димитренко.

Междувременно Дилиън Уайт даде пресконференция в Лондон заедно с бившия шампион на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър. Британецът дори не беше попитан за Пулев.