Колата на НСО возила секретаря на президента Димитър Арнаудов, шофьорът е късан на изпитите на службата

Секретарят на президента по външна политика Димитър Арнаудов е чиновникът, возен от автомобилът на НСО. Момчето е ударено от колата, след като Арнаудов е оставен в дома си.

Служителят на НСО, който е участвал в инцидента вчера вечерта на столичния булевард "Драган Цанков", е бил скъсан на изпитите на службата в последните две години. Това твърди "24 часа".

Шофьорът е на 28 години и не е дългогодишен служител, а е в специализираната служба от 3 години. Това,че не е издържал изпитите е описано в документацията на НСО.

Бащата на 28-годишния шофьор е много близък приятел на бившия шеф на НСО Данчо Дяков. Двамата са били колеги във Военна полиция.

Снощи фаталният автомобил е возил секретаря на президента по външна политика Димитър Арнаудов, а на връщане, когато шофьорът е бил сам в колата, се е случил инцидентът. 

Чл.14, ал.11 т.14 от закона за НСО гласи, че службата осигурява транспортно дейността на администрацията на президента на републиката. Дали обаче секретарят е бил по работа, не е ясно.

Преди час пък ръководството на НСО излезе с изявление по случая, след като мълча 15 часа. Според тях шофьорът причинил инцидента е професионалист и с голям опит.