Константин Тренчев с уникални разкрития: Заменил папките до Татарчев с физика и садене на дървета

Константин Тренчев

Константин Тренчев

"Eдва ли има друга организация, освен КТ "Подкрепа", която да е скачала толкова срещу дивашката приватизация в България. На Иван Татарчев носих папките със сигнали за нередности при приватизацията с пикап, на Никола Филчев ги носих на ръка, при Борис Велчев спрях, защото вече нямаше смисъл". Това заяви пред БНТ почетният председател на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"За следприватизационния контрол съм се карал със Сергей Станишев, ходил съм при Бойко Борисов, но нищо. Аз не знам в България да е развалена някоя голяма приватизационна сделка, която е ощетила държавата. Кой пише правилата? Със сигурност това не са профсъюзите. Ние сме предавали огромно количество документи, с които сме доказвали нередностите в приватизацията. Въпросът е дали може да бъде наказан приватизаторът, който вместо да инвестира, е нарязал всичко за скрап. Юристите казват, че не може и има давност. Не знам, не съм запознат. Знам къде ще се скрият всички виновни - зад общата безотговорност. Наистина нещата са много закъснели, защото даден завод или предприятие може да е препродадено, а най-вероятно е въобще да го няма. Така ще се скъсаме от дела. Хубавото е, че може да излезе истината и да кажем - ето ги престъпниците. Народът се чувства ограбен от тази приватизация. Надявам се да има някакво възмездие, но като цяло съм скептично настроен", прогнозира д-р Тренчев.

Той допълни, че вече се е отказал от политиката и се е отдал на наука. Бившият лидер на КТ "Подкрепа" се занимава с физика и със засаждане на дръвчета.