Концепцията на Иван Гешев много приятно изненадала Близнашки

Много бързо забрави, че стана служебен премиер на вълната на протеста срещу кабинета Орешарски

Концепцията на Иван Гешев беше много приятна изненада , тя не навлиза в минното поле на политиката. Ако трябва да я характеризирам с две думи, те са реализъм и прагматизъм. Така си представям начина, по който трябва да се държи главният прокурор.

Тази концепция стъпва на закона, а главният прокурор е човек на закона”. Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки по повод концепцията за работата на прокуратурата в следващите години, внесена във Висшия съдебен съвет от номинирания за главен прокурор Иван Гешев. Документът бе публикуван на сайта на ВСС във вторник.

Близнашки много бързо забрави, че стана служебен премиер на вълната на протеста срещу кабинета Орешарски и обяви, че протестите са вредни, с крясъци по площадите няма да се реши нищо. Явно е преживял сериозна метаморфоза след като още през 2015 г. стана съветник на ДПС във Временната парламентарна комисия за промяна на Конституцията,

Според проф. Близнашки не трябва да се допуска повече докладите на мониторинга, който ни беше наложен преди 12 години от Евросъюза, да водят до вътрешни нарушения.
Бившият служебен премиер коментира и идеите на Гешев за борба с корупцията и промяна на наказанията за искащите и даващите подкупи.

"Едни от най-добрите моменти в концепцията са свързани с това как да се стигне до изобличаване на хората, които се занимават с организирана престъпност, корупционни практики и др.", коментира още проф. Близнашки.