Корнелия Нинова ще сменя корупционния модел, свидна рожба на БСП

Оставките сае признание за провал в политиката на правителството на Борисов, твърди тя

 7 от 9-е оставки в кабинета са за съмнения за корупция – тя е в основата за провала на правителството. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на БСП, предаде Агения „Фокус“.

Вярвайки, че вече докосва властта, Нинова забравя, че общедството отлично знае коя партия умишлено създаде корупционната среда.   

„Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен.

По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов“, каза още лидерът на БСП. По думите й много е важно да се види, че това са ключови сектори: здравеопазване, транспорт, икономка. „7 от 9-е оставки са подадени за съмнения за корупция.

Корупцията е в основата на провала на това правителство. Можем да направим такъв извод. Става етикет на това управление“, каза още Корнелия Нинова. По думите й от 1 месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат по отношение на проверката към него от КПКОНПИ.

Според Нинова е необходима промяна на модела и тя може да започне на 26 май.  Уви този модел е свидна рожба на нейната партия и едва ли тя ще й посегне.