Корнелия Нинова към отцепниците от БСП: Да напуснат и парламента, не са избирани мажоритарно

Имат властови амбиции, ако бяха влезли в Националния съвет, нямаше да тръгнат срещу партията

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Лидерката на БСП заяви на брифинг, че иска шестимата социалисти, които напускат парламентарната група на левицата, да си тръгнат и от Народното събрание. "Те не са избирани мажоритарно. Вчера структурите, от които са влезли в парламента, заявиха, че те не представляват народа, защото не са влезли мажоритарно", коментира Нинова.

Тя заяви, че хората са дали оценка за работата на Красимир Янков и на Валери Жаблянов на преките избори за лидер на БСП. Червената председателка припомни, че единият е вчел малко над 1100 гласа, а другият - над под 800. Корнелия Нинова допълни, че шестимата отцепници си тръгват от парламентарната група заради властовите си амбиции. Тя предположи, че ако са били избрани в Националния съвет миналия уикенд, е нямало да тръгнат срещу "столетницата". Корнелия Нинова допълни, че вчера е имало събиране на парламентарната група на БСП, на която ясно е зададен въпросът: "Ще има ли други, които ще напускат?". По думите ѝ, нямало нито един сред другарите ѝ, който има намерение да се цепи от пооределия колектив в левицата. 

Припомняме, че вчера следобед шестима депутати напуснаха ПГ на БСП. Това са Димитър Стоянов, Николай Иванов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Лало Кирилов и Георги Андреев. Всички без Жаблянов се отричат освен от червената група в Народното събрание, и от членството си в "столетницата". През 2018 г. социалистите изключиха от парламентарната си група лидера на Българския земеделски народен съюз „Александър Стамболийски“ Спас Панчев, като го обвиниха, че работи с ГЕРБ и се готви да участва самостоятелно на местните избори. Тази година Александър Паунов от ПГ "БСП за България" също беше изключен заради контакти с олигарха Васил Божков.