К. Нинова: Станишев ме обвинява, че съм авторитарна, не обвинява Педро Санчес

Сергей Станишев приема, че Педро Санчес в Испания може да бъде избран пряко от партията, че това е модерно и демократично. Същото може да стане в Португалия, при лейбъристите в Англия, пряк избор има при социалистите в Германия, Франция.... В цяла Европа отдавна това е модерно и демократично, но когато става въпрос за БСП е авторитарно и лидерско.   Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Още от деня" по БНТ.

Мотивите на президента за вето върху Изборния кодекс са и нашите, изразени в зала, каза тя.

"Преди да стигне законът до президентската институция, ние в зала часове наред се борехме срещу това да не се връща възможността за гласуване с хартиена бюлетина. Досега в закона беше записано машинно гласуване. Часове наред се борехме с аргумента защо това не трябва да става. Мотивите на президента са и нашите, изразени в зала", допълни още Нинова.
Тя подчерта, че БСП ще подкрепи мотивите на президента за президентско вето.

Корнелия Нинова коментира темата за Калоян Методиев и напускането му с президентската институция. "Нямам представа защо е повод за напускане. Не ме обижда. Имам принципна позиция към президентската институция от четири години и е абсоюлтно последователна. Не се меся в решения на президента", каза още Нинова.