Нинова изстреля умопомрачителен сценарий защо Иван Гешев й отказал среща

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разви в ефира на БТВ свой сценарий защо главният прокурор Иван Гешев й отказа среща. "Проявявам разбиране. Срещата ми беше отказана, защото главният прокурор е подготвял ареста на министър Нено Димов. А нали знаете как ще изглежда, ако арестът стане след среща с лидера на опозицията", обясни самодоволно логиката на разсъжденията си Нинова.

Помолена да изрази мнение за оставката на екоминистъра, тя заяви: "Казват, че Нено Димов е изкупителна жертва. Със смяната му няма да се промени нищо. Спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази управлението. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на управление", заяви тя и попита: "Променя ли се нещо по отношение на ВиК сектора? 400 язовира са в предаварийно състояние. Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственика. Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера."

На въпрос не е ли заложена бомбата с водната криза от кмет от нейната партия, тя отговори: "Те не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там. Кризата с водата е огромен, ще изгърмят и други градове след Перник. За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", посочи Нинова.

„51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е. Така не се управлява“, категорична е Нинова.

„Не сме се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме консултации в четвъртък и петък“, съобщи Корнелия Нинова.