Коронавирусът удари кардинал, който е близък до папата

Ватикана огласи първи случай на заразяване с коронавирус на кардинал на Римокатолическата църква. Това е  близкият до папа Франциск генерален викарий на Рим, 66-годишният италианец Анджело Де Донатис.  Той е приет с температура в римската болница „Джемели”.
Общото му състояние е удовлетворително, назначена му е противоинфекциозна терапия, се казва в съобщение на пресслужбата на Ватикана.

Кардинал Де Донатис не е имал напоследък лични контакти с папа Франциск, чийто график за срещи е силно орязан заради коронавируса.

Мнозина от града-държава  са  изненададни от заболяването на кардинала, защото в последните дни той е бил многократно забелязван из Ватикана. Споделил, че е бил неразположен, но го отдал на настинка, пише ilmessaggero.it,
Във Ватикана има регистрирани общо шест случая на заразяване с коронавирус. Нито един от заразените не е имал контакти с папата и с неговите приближени, твърдят от там.

В Италия броят на заразените с коронавирус е вече надвишава сто хиляди. Смъртните случаи са над 11 500.авят храна и дрехи по оградите. Градските власти отварят допълнителни приюти, но дали това е достатъчно?