Коронавирусът върлува на “Герена”, повали дербито ЦСКА - “Левски”

Футболната битка за България ЦСКА - “Левски”, която трябваше да се играе в събота (21 ноември) от 15 часа, няма да се състои, предаде "24 часа". Причината - заразата от коронавирус, която върлува на “Герена”. Направени извънредни PCR тестове в четвъртък показаха положителни резултати на още петима футболисти на “сините”, а други шестима са все още под карантина заради COVID-19. По разпоредбите на БФС футболна среща от Първа и Втора лига се отменя при наличие на 10 заразени футболисти. В “Левски” се оказаха с 11 - цял отбор заболели, в навечерието на дербито. По тази причина мачът ще бъде отложен и насрочен за друга дата. Предстои от БФС да обявят официално наложителната промяна след получаването на медицинските документи.

От “Герена” съобщиха, че спортно-техническият щаб, футболистите и служителите наклуба са преминали извънредни PCR тестове за COVID-19. Освен петимата нови заразени играчи има и трима души от щаба с положителни тестове. след получаването на резултатите всички те са поставени под карантина.

“Левски” ще пропусне два мача поред от първенството. Дори част от карантинираните по-рано в тима да дадат отрицателни резултати от новите си тестове след изтичане на карантината, то двубоят срещу “Берое” на 28 ноември също няма да се играе заради масовото заразяване и в старозагорския клуб.