Костадин Костадинов и Кирил Петков дебютират с гафове в парламента

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов дебютира в първия работен ден на 47-ото Народно събрание с уникален гаф. От престараване да покаже колко голям патриот е, той забрави да уважи посланиците, които са в пленарната зала. Костадинов започна речта си с обръщение единствено към българите, но забрави, че представителите на посолствата не са синове на Аспарух. 

"Уважаеми сънародници! Обръщам се единствено и само към своите сънародници, защото всички в тази зала, независимо от временно дадените ни постове и позиции, трябва да сме преди всичко едно - българи", констатира лидерът на "Възраждане". 

След това на трибуната излезе Кирил Петков, за да представи кандидатурата на ПП за председател на парламента Никола Нинчев. Лидерът на "Продължаваме промяната" започна с думите "здравейте отново" и хвърли в смях залата. На практика, възпитаникът на "Харвард" не беше напускал мястото си, докато слушаше декларациите на останалите партии. Той също усети, че е объркал протокола, засмя се на грешката си и се обърна към депутатите на ГЕРБ, които бяха "най-активни": "не се хилете, защото това, което ще прочета е много важно". Очевидно и в този парламент ще станем свидетели на гафове и на шоу програми, въпреки отсъствието на сценаристи на Слави Трифонов от ИТН. Припомняме, че в предишните две "издания" на Народното събрание бяха автори на повечето бисери, заедно с колегите си от БСП.