Ковачев: Изборите на 26 май са много важни, за да си правим експеримент с бъдещето на България и ЕС

Само чрез конкурентноспособна икономика и създаване на нови работни места ще повишим жизнения стандарт в България, каза още той

снимка: Пресцентър на ГЕРБ

снимка: Пресцентър на ГЕРБ

„Само чрез конкурентноспособна икономика и създаване на нови работни места, сключване на търговски споразумения с трети страни и инвестиция в образованието и науката - ще повишим жизнения стандарт в България и Европа. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Ковачев на среща с жители на община Сливница.

„Изборите за Европейски парламент на 26 май са твърде важни, за да си правим експеримент с бъдещето на нашата страна, а и на целия Европейски съюз” допълни вторият в листата. 

Д-р Ковачев акцентира и върху евроинтеграцията на Западните Балкани. Тема, която пряко засяга жителите на Сливница като град, намиращ се на няколко километра от границата със Сърбия. Той не подмина и темата за дългочаканата магистрала „Европа” като част от програмата за свързаност на регионите.

От своя страна кметът на община Сливница Васко Стоилков припомни на присъстващите времената, когато границите бяха затворени. „Днес обаче ситуацията е коренно различна и освен, че могат да пътуват навсякъде без проблем, жителите на Сливница усещат европейския дух в техния град. Благодарение на всички изпълнени проекти с държавно и европейско финансиране, Сливница придобива вид на достоен европейски град“, отчете градоначалникът.

Срещата се проведе в сградата на Община Сливница и в нея взеха участие още кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Илия Лазаров, както и областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева.