Кралица Елизабет II с обръщение към нацията преди интервюто на Хари и Меган

С тази реч се цели да бъде предотвратен скандал, който думите на херцозите на Съсекс могат да предизвикат

кралица Елизабет II

кралица Елизабет II

Никога няма да разберем какво мисли кралица Елизабет II за интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл са дали на Опра Уинфри. Поне с думи, които идват директно от устата на кралицата. Но при липса на официални изявления винаги се осланяме на жестове, което е начинът, по който кралските особи се изразяват, когато нямат право да говорят. И според обявеното от Бъкингам, на кралицата изобщо не й харесва, че внукът и съпругата му ще разкажат живота си по телевизията, съобщава „Венити Феър“, цитиран от БГНЕС.

Това е единственият начин да се обясни, че точно в деня, в който е предвидено излъчването на интервюто в САЩ - неделя, 7 март, Елизабет II е решила да ги контрира, като направи обръщение към нацията часове преди това. Тя ще произнесе специална реч в чест на Деня на Общността, която ще бъде излъчена по телевизията във всички държави, които са част от този съюз.

Въпреки че самото гледане на кралицата по телевизията е събитие само по себе си, Бъкингамският дворец иска да се увери, че поводът е исторически, за да се противопостави на всеки скандал, който думите на херцозите на Съсекс могат да предизвикат. Поради тази причина, в допълнение към Елизабет II, в това специално послание ще се появят и останалите членове на кралското семейство, за да кажат няколко думи, като се започне от принц Чарлз и Камила и се свърши с принц Уилям и Кейт Мидълтън. Всички звезди на монархията, невиждана досега в историята проява.

Въпреки че Денят на Общността е едно от първите официални събития, отбелязани в програмата на Елизабет II всяка година, това ще бъде първото, което ще бъде отбелязано с изказване по телевизията. Може би, за да се противодейства на социалните ограничения, които, поради пандемията, пречат на действия като миналата година да се провеждат с церемония в Уестминстърското абатство. На нея Хари и Меган също присъстваха при последното си пътуване до Англия до момента.

Среща, на която вътрешното напрежение в семейството вече беше отбелязано, но изобщо не се предвиждаше, че само година по-късно херцозите на Съсекс и останалите кралски особи ще измерват популярността си с аудиторията и шума, който предизвикват в мрежите и медиите техните телевизионни изяви.