Красен Кралев: Не коментирам Григор Димитров

За Мондиал 2030 ни трябват 4 стадиона, заяви спортният министър

 Не бих искал да го коментирам Григор Димитров. Той си има право на всякакви решения с щаба му, да участват, да не участват,  има да защитава точки в Ротердам. Аз само мога да му пожелая успех. Така спортният министър Красен Кралев коментира започващия в началото на февруари  турнир по тенис на корт Sofia Open .

"Този турнир се превърна в традиционен за България, нейзменна част от спортния календар. Много се гордеем с него. Тазгодишното издание е върхът  на всичките издания, огробна реклама за България. Дава възможност на децата да видят най-добрите тенисисти в света, да се запалят и да започнат да се занимават с любимия спорт ", обясни той.

"Съвсем спокойно родителите могат да заведат децата в "Арена Армеец" за турнира по тенис на корт Sofia Open, не като на стадиона", обясни мъдро министърът.

При гостуването през миналата седмица на чичото на Рафаел Надал – Тони Надал, Кралев помоли журналистите да се обърне внимание на него, а не толкова на Григор. Пред Нова телевизия той изброи кой чакаме в София – гръцката звезда Стефанос Циципас, който победи на Australian Open с 3:1 сета Роджър Федерер и излиза на полуфинал срещу Рафаел Надал, шампионът в София от 2016 година Роберто Баутиста-Агут, прогресиращите руснаци Данаил Медведев и Карен Хачанов, атрактивният французин Гаел Монфис.

За Мондиал 2030 ни трябват 4 стадиона, в Белград Боби Михайлов имал схващане в крака За Мондиал 2030 ни трябват 4 стадиона, в Белград Боби Михайлов имал "схващане в крака" Да, възможно е. Има ясно изразена политическа воля Балканите да са домакин на Световното първенство през 2030 г. Това заяви в ефира на ... Прочети повече Що се отнася до развитието на масовия спорт у нас, Кралев се оплака, че вече по закон в училищата може да преподават професионални треньори и те да видят дали има талантливи деца в дадено спортно направление, но директорите не искали. На въпрос защо не искат, спортният министър отговори, че не искал да коментира и не коментира и дали и какво заплащане трябва за такива треньори, за да дойдат в час по физическо в обикновено училище. По въпроса със съвместната ни кандидатура за Световното първенство по футбол през 2030 година, Кралев коментира, че така и така сме се готвили да правим нов стадион за 30 000 души, по-добре е да е за 40 000. Освен това можело да се обнови "Васил Левски" и в още два града, освен София. Когато имаме спортна инфраструктура, може да приемем мач за Суперкупата на Европа – имаме летища, пътища, прекрасни хотели, изброи Кралев защо не е несериозно да кандидатстваме за домакин на Мондиал’2030.