Красимир Каракачанов: Няма да подкрепим вота на недоверие, БСП и ДПС достатъчно управляваха

Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва, арестът му няма да реши проблемите с водата

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

„Покрай вота на недоверие се преекспонираха и се изнесоха неверни неща и се стигна до това напрежение. ДПС сега щели да подкрепят БСП за вота на недоверие. Мисля, че те са управлявали достатъчно. Водната криза не е от месец или два. Цялата водопреносна мрежа е на възраст доста по-голяма от мен. Нено Димов беше нарочен за изкупителна жертва. Не мога да ви кажа от кого. Проблеми, натрупвани от десетилетия, няма да се решат с ареста на един човек, който не е виновен. Не Нено Димов управлява водопреносните системи, а ВиК. Единственото, което прави МОСВ е да утвърждава график, предложен от дружествата“. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред БТВ.

„Нека да се заостри вниманието защо през април и май в яз. „Студена“ няма грам вода. Нено Димов ли е виновен, че вероятно язовирът е изпускан?“, каза още военният министър. Той отново допълни, че „Стомана“ няма вина за водната криза в Перник, тъй като предприятието е ползвало дори по-малко вода от заявената. 

„Че е бил неприятен коалиционният съвет, го казва Валери Симеонов. Той нямаше нищо против предложението Емил Димитров да стане министър на екологията. Емил Димитров може да свърши много работа със своята енергия. Познавам го от 2001 г. и лично аз съм го предложил за министър на МОСВ. Аз съм бил свидетел на много по-неприятни съвети, когато присъстваше Волен Сидеров, който ни правеше проблеми“, коментира Красимир Каракачанов. 

„Ние няма да подкрепим вота на недоверие, защото преди два дни се появиха и такива слухове. Не искам да влизам в предизборната партийна кампания в БСП. Чувам, че освен традиционните кандидати, ще има и нови лица“, каза още Каракачанов.