Красимир Янков: Имаше натиск за номинацията на Нинова, а това опорочава избора

Социалистът призова съпартийците си да направят информиран избор

Красимир Янков

Красимир Янков

Това че номинираха Нинова бе по две причини. Първата е от уважение към поста, но имаше и натиск да бъде номинирана. Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът и член на Националния съвет на БСП Красимир Янков.

Проблемът е, че няма чуваемост и разбиране, че така се опорочава избора. Вчера липсваше разговор, липсваше анализ, нямаше отчет на Нинова за тези 4 години, бяга се от това, допълни той.

По думите му големият въпрос е, че няма рамка на документ, който да се разглежда от партията и да се дават предложения. Членовете на партията са намалели с 25% за 4 години, пада доверието към партията, няма прилив на свежа кръв.

Прави ми впечатление, че председателят на Националния съвет съвет говори с "ще", например ще направим програма. Това "ще" не се връзва с факта, че Нинова управлява партията през последните четири години. За мен въпросът не е "кой", а "какво", "как" и след това идва въпросът "с кого". Затова сме подготвили платформа, която казва къде се намира партията и какво трябва да се направи, изтъкна социалистът.

Янков призовава членовете на БСП, които ще избират председателя, да видят в какво състояние е партията и дали са изпълнени ангажиментите, които бяха поети преди четири години. Това ще доведе до информиран избор на тези, които ще направят избора, каза още Красимир Янков.