Краткотрайни валежи, на места с гръмотевични бури

Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, а в София около 16

Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи, а в следобедните часове са възможни и гръмотевици, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
На много места ще се създадат условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, а в София около 16.  
 
Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъдовна облачност. Очаква се да има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 18-19 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-18 градуса.  
 
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще превали сняг над 2000-2200 метра. Около 10 градуса ще е максималната температура на височина от 1200 метра, а на 2000 метра около 3 градуса. 
 
През следващите с.дни се очаква въздушната маса над страната да е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места се очакват краткотрайни валежи, след обяд и гръмотевици. До края на май ще остане хладно, с максимални температури между 15 и 20 градуса.