Кремъл хитрува! В „Норманската четворка" Путин щял да помогне за разрешаване на ситуацията в Украйна

 Кремъл очаква, че срещата на върха на „Норманската четворка", която ще се проведе на 9 декември, ще спомогне за разрешаване на ситуацията в югоизточната част на Украйна и ще потвърди безалтернативността на „Минск-2“. Това заяви пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Нагласата (на президента на Руската федерация Владимир Путин) е сериозна. Очаква се да се способства за разрешаването на украинския конфликт в югоизточната част на тази страна“, отбеляза той. „Да се потвърди още един път общото разбиране за безалтернативността на прилагането на Минските споразумения, да не се допуска неизпълнението им“, добави Песков, говорейки за очакванията на Кремъл от предстоящата среща на върха. Путин планира да проведе отделни срещи с лидерите в кулоарите на събитието.

„(Планираме) да проведем важни двустранни срещи с президента на (Франция Еманюел) Макрон, с канцлера на Германия (Ангела) Меркел и с президента на Украйна (Владимир) Зеленски“, съобщи Песков.
Той също така изрази увереност, че Париж ще успее да осигури всички необходими условия за провеждане на срещата на върха, независимо от протестите в града. „Не смятаме, че има някаква опасност за провеждането на срещата на върха и сме убедени, че френските власти са в състояние и прекрасно ще обезпечат необходимите условия за провеждане на тази среща“, добави прессекретарят.