Кристиано Роналдо: Пристрастен съм към успеха

Мечтата му е да се утвърди като най-великия футболист

Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо смята, че заслужава повече награди „Златна топка" от петте, които вече притежава. В интервю за британската телевизия ITV португалецът говори за съперничеството и отношенията си с големия си конкурент Лео Меси, непрекъснатото желание да се развива и това, което го мотивира, съобщава БГНЕС.

Мечтата на Роналдо е да се утвърди като най-великият футболист за всички времена и вярва, че може да го постигне, ако спечели още няколко пъти" Златна топка" и продължава да печели трофеи на клубно и национално ниво.

„Меси е в историята на футбола. Мисля, че трябва да имам шест, седем или осем награди "Златна топка", за да бъда над него. Би ми харесало и смятам, че го заслужавам. Ние не сме приятели с него, но сме заедно на световната футболна сцена вече 15 г. и взаимно се подобряваме", заяви той.

„Аз не преследвам рекорди, а те мен. Пристрастен съм към успеха и не мисля, че това е нещо лошо. Напротив, за мен това е хубаво, мотивира ме. Ако нямаш мотивация, е по-добре да се оттеглиш", продължи нападателят на Ювентус.