Вигенин освети новата опорка: В България има един скок към авторитаризъм

 В България има един скок към авторитаризъм. Орязването на бюджетите на традиционните партии показва един стремеж на ГЕРБ за запазване на местната власт на всяка цена. Това заяви новият зам. - председател на Народното събрания Кристиян Вигенин от БСП. Той обясни как предшественикът му на този пост от червената партия Валери Жаблянов е бил жертва на кампания, можел спокойно да си остане на поста, въпреки твърдението си, че "Народният съд" е бил необходимост. Още едно ярко доказателство за абсолютната неадакватност на партията по отношение на престъпленията й от миналото.

"Решихме да се върнем в парламента, да се върнем изцяло, а това включва заемането на поста зам.-председател на парламента. Ще работим конструктивно, ще използваме парламентарните механизми, ще защитаваме нашите позиции. Отношението ни в парламента в голяма степен зависи от парламентарното мнозинство, склонно ли е да отчита нашите виждания. Важно е дали това ще бъде същото мнозинство, което е готово да погази демокрацията", обясни той в характерния за червените стил на племенен шаман, заклеймяващ злите духове.

Бизнесът вече ще си купува партиите, но ние това няма да го допуснем, заяви той.

Няма да можем да върнем парите, които дължим преди изборите, ще ги изплатим до 2021 г., няма да останем длъжници, направи сметка Вигенин.

Промените в ИК преди избори се правят изключително от ГЕРБ, обясни със съвсем сериозен вид той.

Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборния процес, е скандален, заяви още бившият външен министър във връзка с днешния дебат в парламента за машинното гласуване.

ГЕРБ винаги е подчертавал, че техният електорат е по-образован от този на ДПС И БСП, би трябвало лесно да се справят.

Битката за това да бъдат честни и демократични изборите продължава от няколко месеца, и днес ще продължи в дебата, каза Вигенин.

Само за половин година промените, които се направиха, ни връщат много години назад, смята той.