Криза на барикадите: При Ректората няма желаещи да бранят палатките, раздори между лагерите

Триото обвинява ДБ, че иска партийно да яхне протеста, Орлов мост отговаря, че търсят постове

Бабикян и адв. Хаджигенов

Бабикян и адв. Хаджигенов

Раздорите между лагерите на протестиращите се развихрят - триото обвинява ДБ, че иска партийно да яхне протеста, Орлов мост отговаря, че търсят постове

Николай Хаджигенов от Отровното трие вече два дни поред зове във фейсбук да отидат хора за по 2-3 часа на барикадата пред Ректората, за да могат стоящите там в палатките да си идат до вкъщи да се изкъпят и хапнат.

Вчера той написа: "На барикадите пред МС и СУ всичко е спокойно, вече имаме тоалетна, а СО обещаха контейнер за боклук на Ректората.

Имаме нужда от храна и вода за двете места, както и от хора на място.

Ако можете отделете час или два, за да могат хората там да се приберат за малко."

Днес пак зове: "Някой да отиде за час или два поне на барикадата на СУ?" 

Явно протестът пред СУ е изпаднал в кадрова криза.

Преди няколко дни протестиращите се изпокараха. Демократична България изгони от Орлов мост другите протестиращи и те отидоха пред Министерския съвет и Ректората. Кръстовището пред СУ дори онзи ден бе освободено от протестиращите в знак на "добра воля", но после пак бе блокирано. Изглежда обаче няма достатъчно желаещи да лежат на палатки постоянно, затова Хаджигенов се моли за присъствие поне по час-два. 

Адвокатът е явно обезпокоен от поведението на хората на Орлов мост. След като Манол Глишев от "Правосъдие за всеки" написа във фейсбук как изгонили Мая Манолова и порица триото, че се ръкува с Радев, а неговите охранители цензурират, сплашват и бият критиците на комунизма, путинизма и соцносталгията, Хаджигенов копира поста му и написа:

"Ако случайно се чудите как изглежда "яхване" на протеста от всевъзможни партийни и не само пристрастия, можете да видите. Всъщност от ден първи сме поканили всички ЗАЕДНО в името на една обща цел!

Не сме оторизирали ниКОЙ да гони когото и да било или да се произнася от името на протеста! Може би за първи път след обединението на траки, славяни, прабългари, отново сме всички заедно. И не е нужно да се харесваме, трябва да се изтърпим, за да можем да свършим нещо смислено.

За разлика от любовта, омразата е деструктивна и нанася само вреди. Точно, както редовната и видимо прекомерна употреба на всевъзможни ферментации. НЕ толерираме подобни прояви/изказвания по никакъв начин и спрямо никого."

Глишев не му остана длъжен и днес го обвини, че търси постове: 

Абсурдно и лицемерно е човек, който не се грижи за клиентите си, действа само с цел самореклама, определено се бори за висок пост, вече се е включил в негласно започналата предизборна кампания и е вечно в компанията на двама господа, които дори не си крият партийната привързаност, да обяснява как точно пък аз съм бил имал партийни пристрастия. Единственото, което съм способен да яхна, е някоя симпатична дама. Колкото до ферментациите - наздраве!

(Между другото, нужна е хигиена. Корупцията трябва да се сваля, но никак не е добре ултрадесни и крайнолеви да застават заедно. Тази комбинация води до авторитаризъм.)

www.24chasa.bg