Криза в спортния отдел на БНТ след отстраняването на Камен Алипиев

Емил Кошлуков призна, че журналисти напускат "Сан Стефано" 29

БНТ

БНТ

След отстраняването на коментатора Камен Алипиев от Българската национална телевизия, в спортния отдел на държавната медия е настъпила криза в спортния отдел. За това призна и самият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков. Той допълни, че ще провери какъв е проблемът, но не скри, че след махането на Кедъра, и други негови колеги са го последвали. Припомняме, че Камен Алипиев беше принуден да напусне след промени в правилата за работа.

Емил Кошлуков въведе висше образование, свързано с професията, каквото се оказа, че баскетболният коментатор няма. Дни след като трябваше да се раздели с телевизията, Алипиев постъпи в болница, където трябваше да му бъде направена спеша операция заради херния.

Самият Кошлуков призна в интервю пред БНТ, че има проблем с това, че медията обучава кадри, които след това отлитат в частните национални телевизии за повече пари. Един от примерите в спортния отдел е Евгени Генов, който водеше новините на "Сан Стефано" 29. Днес обаче е едно от лицата в спортните новини на БТВ. Сред другите по-известни лица, които смениха телевизията, но нямат нищо общо със спорта, са Росен Цветков и Благой Цицелков. Цветков предпочете да стане репортер в БТВ и заряза кариерата на водещ в сутрешния блок на БНТ. Цицелков пък избра да се развива в BGonAir.