Кралят на шансона предсказал смъртта си

Шарл Азнавур починал във ваната в дома си от инфаркт

Шалр Азнавур

Шалр Азнавур

Ще си отида заобиколен от близките си и вкъщи. Това е казал френският певец Шарл Азнавур в едно от последните си интервюта, предаде Скайнюз.

Според британската медия с тези думи 94-годишният Азнавур е предрекъл смъртта си. Изпълнителят почина в нощта срещу понеделник в своя вила в южното френско селце Муриес. В дома му е имало редица негови роднини.

Скайнюз допълни, че преди време покойният си е пожелал да доживее до стогодишна възраст. "Това е моята мечта", е казал той пред медия в родината си.

Междувременно приятел на певеца разказа, че се видял с Азнавур ден преди звездата да почине. "Шарл изглеждаше добре. Той бе бодър и се шегуваше", разказа комикът Мишел Либ.

Издателят на звездата Жерар Даву посочи, че Азнавур е работил до късно върху най-новата си книга. "Певецът имаше планове да запише нов албум с най-добрите си изпълнения", посочи приятелят на покойния.

Съдебни медици от френския град Ним обявиха причината за смъртта на Азнавур. "Той е починал във ваната заради инфаркт", заяви патоанатом.