Кубрат Пулев: Добре е, че не победих Кличко, щях да бъда прекалено голям

Българският боксьор изкачва мача за световните титли между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да разбере съперника си през 2020

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Пет години след мача си за световната титла по бокс в тежка категория с Владимир Кличко Кубрат Пулев се чувства по-силен и по-подготвен. Научил е уроците си и дори вижда положителното в това, че не победи бившия световен шампион на 15 ноември 2014 г. Това стана ясно от интервю на българския боксьор в ефира на Би Ти Ви.

"Преди пет години бях много, много здраво подготвен, психически стабилен, но стратегията ми беше грешна. Неща, които се учат в първи клас в бокса, аз ги сгреших - елементарни неща. Именно затова човек се учи от грешките си. По-добре, че не го победих, щях да бъда прекалено голям", разказа Пулев.

"Може би така е трябвало да стане. Така е много по-интересно, така е казал Господ в крайна сметка. Действията ми на ринга бяха прибързани, бях прекалено зелен", признава Кобрата.

"Трябва да знаят хората, че когато кажа аз нещо го изпълнявам и го правя, както трябва. Независимо какво се случва аз продължих напред. Без да искам тази фраза стана мотивираща за много хора. Срещал съм хора, които са ми казвали "тези твои думи ми даваха сила". За мен това означава много", споделя боксьорът.

За двубоя си с Райдел Букър, с който Пулев затвърди статута си на задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), българинът обяви, че "сам си го е направил лесен". "Той (Букър) беше един боксов чувал, подвижен. За мен беше една тренировка".

Българският боксьор изкачва мача за световните титли между Анди Руис и Антъни Джошуа, за да разбере съперника си през 2020 г.

"Със сигурност ми предстои мач, 100%, такива са правилата да се изправя срещу Анди Руис или Джошуа. И двата варианта ги има, но неведнъж вече казах, че ако Руис е сериозен ще победи пак".

Кубрат Пулев сподели, че това, което му дава сила, е вярата е това което го крепи и му дава сила. И пожела на българите да вярват в себе си, да обичат своята страна, защото България - това сме всички ние.