Ангел Бончев е новият водещ на "По света и у нас" по БНТ

Ангел Бончев

Ангел Бончев

Журналистът Ангел Бончев поема новините на БНТ, съобщиха от медията. Най-разпознаваемото лице на Тв Европа ще започне с представяне на сутрешните новини "По света и у нас" на БНТ1 от понеделник, 2 май, като със своето присъствие, медията ще се стреми да привлече още по-голяма аудитория. Ангел Бончев е и водещия на новини с най-голям брой емисии у нас, като до момента, той е бил само и единствено в телевизия „Европа“.

Националният канал ще заложи на силното присъствие, специфичен и разпознаваем глас на водещия, както и на неговия богат опит и визия.

През последните 10 години, той е отдаден и на разпространението на житията на православни светци, чрез своите филми и книги, които са много популярни сред християните. Журналистът е пресъздал на български житията на светците Ефрем Нови, Никифор Прокажения, Лука Кримски и Нектарий Егински. Две от тях се разпространяват в съседна Гърция при много голям успех, а последната му „Светецът на моето сърце“ за св. Нектарий Егински се разпространява в Румъния.