Джони Деп: В Холивуд властва "култура на отхвърляне", никой не е в безопасност

Джони Деп

Джони Деп

Джони Деп осъди "културата на отхвърляне“, която той сравни със замърсен въздух, и заяви, че се страхува, че „никой не е в безопасност“. Звездата от "Карибски пирати" визира набиращото все повече скорост явление на развенчаване на славата на известни личности посредством недоказани обвинения в сексуални злоупотреби, тормоз и различни видове насилие.

Деп беше "отхвърлен" от много медии, а Warner Bros. го помоли да се оттегли от филма "Фантастични животни", след като миналата година загуби съдебното дело за клевета срещу вестник "Сън". Вестникът го описа като "мъж, който бие жени" след публичен спор между Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд.

Деп се появи на филмовия фестивал в Сан Себастиан в Испания в сряда, където трябваше да получи почетната награда "Доностия".

Както пише "Дедлайн", актьорът е заявил, че общественото мнение се е обърнало срещу него в светлината на съдебния процес.

"Това може да се разглежда като събитие в историята, което продължава безпрецедентно дълго, тази култура на отхвърляне, това бързо осъждане, неосновано на нищо, всъщност то е като замърсен въздух", каза Деп.

"Сега е извън контрол и мога да ви предупредя, че никой не е в безопасност. Никой от вас. Никой не е в безопасност. Нужно е едно изречение и нямате повече почва под краката си, килимът е издърпан", каза той и добави: "Това не се случи само на мен, случи се на много хора. Такива неща се случиха на жени, на мъже. За съжаление в един момент започва да се мисли, че това е нормално. Или че наистина е така. Но то не е".

След това Деп призова обществеността да „застане“ срещу тази култура, защото „някой, когото обичате“ може да се сблъска с лудостта на „културата на отхвърляне“.

По-късно холивудската звезда изрази „загриженост, че присъствието му на фестивала ще обиди хората и че не иска да обижда никого“. Той каза, че благодари на организаторите за "продължаващата подкрепа".

"Не съм направил нищо, просто правя филми", заключи той.

Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Хърд и следващата година ще се проведе изслушване във Вирджиния. Той съди 35-годишната Амбър Хърд за публикация във "Вашингтон пост" през 2018 г., в която тя казва: „Станах публична личност, представляваща домашното насилие и почувствах целия гняв на нашата култура към жените, които говорят“. /БГНЕС