Кошлуков взриви Фейсбук, фенове на Камен Алипиев обявиха война на БНТ срещу уволнението на журналиста

Гонят емблемата на БНТ след 32 години, защото нямал висше образование

Камен Алипиев

Камен Алипиев

Фенове на спортния коментатор Камен Алипиев скочиха срещу новия шеф на БНТ Емил Кошлуков. Според информация на източници от държавната медия, генералният директор точел сатъра на Кедъра. Емблемата в коментарите на баскетбола нямал диплома за завършено висше образование и това била причината да го махнат след 32 години в БНТ. 

"Освен с хаплив език, остроумни коментари и чест герой в „Господари на ефира”, Алипиев е известен с изявена гражданска позиция, с взимането на активно участие в повечето протести през последните години, включително и в протеста срещу настоящия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков. Дългогодишният журналист в БНТ и зам.-шеф на "Спорта" в медията Камен Алипиев не се вписва в новите стандарти на обществената телевизия и най-вероятно договорът му ще бъде прекъснат. Причината – той е завършил семестриално спортната академия, но няма диплома за бакалавър. Това ниво на образование вече е задължително за длъжността, след преструктурирането на дирекция "Информация" и обособяването на дирекция "Спорт". Това става ясно от обясненията на новия шеф на дирекция "Спорт" Сашо Йовков", коментират от "Господари на ефира". 

С доводът „Не се вписва в новите стандарти на телевизията” бяха прекратени множество договори и в други телевизии през изминалата година, включително на други емблематични за медиите си лица и водещи, припомнят "господарите" и очакват още подобни изцепки.

В социалните мрежи феновете на Кедъра го защитиха и се кълнат, че няма да си пуснат повече каналите на държавната телевизия, ако махнат Алипиев. "Мълча и ще продължавам да мълча! Няма да кажа никога една лоша дума за БНТ, така ме е научила легендата, великата Нери Терзиева, с която имах честта да поработя в друго грандиозно начинание - ЕФИР2! Ако аз съм някой, това е единствено благодарение на телевизията Майка! Моля ви, не обиждайте никого! Всеки взима своите решения и има своята карма!", написа Алипиев в профила си във Фейсбук. Той благодари на стотиците си приятели и фенове, които са се изказали в негова подкрепа в социалната мрежа.

В подкрепа на Кедъра във Фейсбука му се включиха Генка Шикерова, Евгени Минчев, както и десетки фенове на журналиста, които са категорични, че трият от каналите си държавната телевизия, ако Кедъра бъде изгонен. Други допълват, че не висшето образование или липсата му е направила Камен Алипиев един от любимите спортни журналисти в ефира, който с чувството си за хумор може да превърне и най-драматичния и завързан мач в скеч, с който, вместо феновете да крещят и да чупят телевизорите, се забавляват. Това е и последната капка, която преля чашата на зрителите на държавната медия, след като по нареждане на новия шеф Емил Кошлуков беше спряно най-рейтинговото предаване "Стани богат" поради липса на средства. Кошлуков, който беше програмен директор по времето на предшественика си Константин Каменаров, мълчи къде са парите и не коментира новата политика на БНТ. Телевизията започна да пуска евтини филми със субтитри, тъй като най-вероятно не може да си позволи да плаща за дублаж. За сметка на това са оставени странни продукции в още по-странно време, които са със слаб рейтинг. От "Сан Стефано" 29 се опитаха да вземат допълнително средства от правителството, но премиерът Бойко Борисов не се върза на номера. Каква ще е съдбата на държавната телевизия и управлението на Емил Кошлуков, ще разберем догодина, когато ще влязат свежи пари в медията, които, да се надяваме, ще бъдат похарчени разумно.