Малина Едрева: Минеков гледа отстрани какво правят пожарникарите, вместо да защити един паметник на културата

Малина Едрева

Малина Едрева

Остър и ироничен пост във фейсбук публикува Малина Едрева, общински съветник и председател на групата на ГЕРБ-СДС към Столичния общински съвет. Реакцията и е провокирана от бездействието на културното министерство, след съмнителния пожар вчера в сградата на Театър „Възраждане“, където последно се помещаваше чалготеката „Сен Сити“.

„Когато пожар изпепели част от знакова сграда в града, работата на министъра на културата не е да гледа отстрани какво правят пожарникарите, а да вземе мерки за защитата на тези сгради. Ако сам не знае как, да се допита до администрацията си. За конкретния казус ще му е лесно да си отговори защо се стигна дотук- началникът на кабинета му е един от експертите, които през 2003 година отнемат статута на театър Ренесанс и ограничават съществено възможностите на всички останали институции да защитят сградата“, коментира актуалната тема Едрева.

Въпросният началник на кабинета е скандалният Борис Данаилов, осветен на два пъти като агент „Ван“ на Шесто и Първо главно на ДС. Докато беше активно протестиращ по софийските улици Велислав Минеков клеймеше ченгетата от времето на комунизма, но по-късно като служебен министър се оказа, че му е твърде удобно да работи с такива кадри.