New York Times: С ролята в "Борат-2" българска актриса се класира 3-та по популярност сред актьорите

Мария Бакалова и Саша Барън Коен

Мария Бакалова и Саша Барън Коен

 "Саша Барън Коен може да е звездата в „Борат 2“, но голямото внимание на критиката и публиката привлече българската актриса Мария Бакалова", пише The New York Times в представянето на българката. 

Изданието посочва, че така нареченият "звездометър" на специализирания сайт за кино IMDb я класира на първо място по популярност сред актьорите. В момента тя е изпреварена само от покойния Шон Конъри и Анна Тейлър-Джой, звездата на новия сериал на "Нетфликс" - "Гамбит".

В интервю за вестника Мария казва: 

"Наистина съм благодарна на Саша, че ми даде тази възможност на източноевропейка, да играе силен и сложен персонаж" и добавя, че обикновено актьорите от Източна Европа получават роли, на проститутки или мафиоти, с по две-три реплики.

Въпреки, че изпратила свои записи за кастинга на "Борат" не вярмала, че българска актриса ще бъде повикана за главната роля и много се изненадала, когато получава ролята. 

Саша Барън Коен ѝ казва, че Тутар трябва да е луда, дори по-луда от Борат. 

Колкото до изключително смешните сцени, в които всички на снимачната площадка се сдържат да не се разсмеят, Бакалова разказва, че научила трик от Барън Коен – кръстосва пръстите си и ги стиска толкова силно, че от болка забравя за смеха.

"Саша е моят небиологичен баща и това ще си остане завинаги. Той е моят ангел пазител", казва Бакалова в заключение на интервюто си.

В новия "Борат" Мария Бакалова играе дъщерята на казахския журналист. Тутар Сагдиев, 15-годишна и вече "стара мома", тя е отгледана в плевня и възпитана от баща си в неговите безумни представи за света и мястото на жените в него. 

Когато Борат пристига в Америка, Тутар се превръща в съконспиратор в схема, според която тя трябва да се озове в ръцете на вицепрезидента на Америка Майк Пенс.