"Владетелите на България" оживяват в книга с над 150 оригинални илюстрации и 50 карти

проф. Пламен Павлов

проф. Пламен Павлов

Колко трудно е да се разкажат няколко хиляди години история в по-малко от 300 страници? Познаваме ли хилядолетната си история и кои са първите царе, установили се по нашите земи? Отговорите идват с книгата "Владетелите на България - от легендите до ХХ век". Двама от създателите й са историкът проф. Пламен Павлов и писателят Делян Момчилов. 

„В книгата има над 150 оригинални илюстрации на Стен Дамянов, около 50 карти, познати и неизвестни места и съкровища - един синтез на многохилядната ни история. Усетихме, че българската история има нужда от освежаване", разказа в „Тази сутрин" Делян Момчилов. „Една от целите на тази книга е да покаже държавноспа", допълни проф. Пламен Павлов. 

В почти 300 страници екип предава по достъпен, но достоверен начин възходите и паденията на българските владетели от легендите до реалността, като предлага един различен поглед към предците ни. Книгата проследява хронологично живота на владетелите по българските земи, представяйки техните възходи и падения по любопитен и интригуващ за малки и пораснали читатели начин. 

vladetelite_na_balgaria.png