Неслучилият се сценарий: Принцеса Даяна партньорка на Кевин Костнър в "Бодигард2"

Първата история за филма пристигнала ден преди да фаталната катастрофа на 31 август 1997

принцеса Даяна

принцеса Даяна

Кевин Костнър потвърди, че покойната принцеса на Уелс Даяна е трябвало да се снима заедно с него в продължение на хитовия филм от 1992 г "Бодигард", в който той играе бивш агент, нает да охранява поп звезда, изпълнявана от също покойната Уитни Хюстън, разказва "Гардиън".

Пред People TV Костнър споделя, че той, Даяна и продуцентите нямали търпение да започнат да работят по проекта.

"Студиото хареса идеята за създаването на "Бодигард 2", казва актьорът и допълва, че планът е бил Даяна да поеме подобна на Хюстън роля. "Никой всъщност не знаеше за това за около година."

През 2012 г. Костнър за първи път говори открито за проекта, като обясни, че според сюжета той е трябвало да играе охранител на Даяна, който да я пази от преследвачи и папараци преди връзката им да стане романтична. Тогава той разкри, че първият сценарий по проекта пристигнал на бюрото му ден преди Даяна да бъде убита в автомобилна катастрофа на 31 август 1997 г...

Пред "Пийпъл" Костнър разказва още, че с Даяна обсъждали филма и особено вероятността в него да има интимни сцени.

Той разказва, че споменът му е колко мила е била тя по телефона и го попитала по деликатен начин дали ще се наложи да имат сцени с целувки например. Според него тя била малко притеснена от това, защото животът й винаги е бил строго съблюдаван, но той я уверил, че дори да се наложи, могат да заснемат такива сцени по много приличен начин.

64-годишният Костнър споделя още, че връзката с Даяна е направила херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, която е подкрепяла идеята за проекта.

Филмът "Бодигард" бе хит в боксофиса с приходи от 411 млн. долара, с което се нареди на второ място в класацията за най-доходоносни филми за 1992 г. Саундтракът му пък все още държи първото място като бестселър в жанра с продажби от 45 млн. копия.

(източник: Дневник)