Godsmack взривиха "Арена армеец", 12 000 пяха заедно със Съли Ърна

Беше епично, София, България! написа Ърна на страницата си във Фейсбук

"Взех решение за себе си и за бандата, че ще свирим в тази държава всеки път когато правим концерти“, зарече се от сцената магнетичният американец с италиански корени Съли Ърна, докато се опитваше да затвори първия концерт на Godsmack в София. „Чаках за това шоу цяла година“, продължи да гали егото на родните фенове Ърна.

Бандата включи за пръв път София в световната си обиколка, която преминава с наистина голям успех и представя най-новия им албум When Legends Rise.

12 000 фенове в „Арена Армеец“ си бяха заслужили напълно флирта със звездните музиканти от Godsmack, които са едно от малкото доказателства, че след поколението на Metallica и Slayer съществуват наследници в тежкия жанр.

Като вуду шаман Съли контролираше множеството само с един малък жест с ръка или кимване с глава и в залата започнаха да се движат вълни от човешки тела. Това видимо носеше невероятно удоволствие на четиримата музиканти на сцена – Съли Ърна зад микрофона и с китара, Шанън Ларкин на барабаните, Тони Ромбола с китарата и Роби Мерил – леворъкият гении на баса.

След заглавната песен на албума, с която започна шоуто им, се заредиха парчета, които изненадващо може би за бандата, всички пееха с тях – 1000HP, Cryin’ Like A Bitch, Unforgettable, Voodoo (вдъхновена от музиката на Dead can Dance на Лиса Джерард, която не веднъж е признавала, че от началото на кариерата си черпи от българския фолклор и дори миналата година записа цял албум с „Мистерията на българските гласове“). Те бяха само част от песните, които държаха публиката на 100% в екстаз.

На всички беше ясно, че Godsmack няма просто така да си тръгнат. Затова фронтменът се възползва и започна да поставя условия пред публиката, за да върне бандата под светлините. Уговорката беше " да повтаря само две думи “Go Away”. Естествено залата ревеше с пълно гърло. С още малко условия феновете си изпросиха не два, както е прието, нито три, както е за най-добрите публики, а цели четири парчета за бис. Краят на концерта сложи дългоочакваното парче Stand Alone и обещанието Godsmack да се връщат винаги в София, в която Ърна е влюбен.

Часове след концерта на личния си профил във Фейсбук Съли Ърна написа: „Беше епично, София, България!

(източник: Монитор/Би Ти Ви)