От столица на рока, Каварна се превърна в град на руската песен

Подписано е споразумение за сътрудничество на фона на отменения традиционен рок-концерт в морския град

През юни в Каварна ще се проведат „Дни на руската култура“, информират от общината в Каварна.Кметът на община Каварна Нина Ставрева и президентът на „Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни“ Андрей Иванович Галкин от руския град Подолск подписаха споразумение за сътрудничество в областта на културата.

Начинанието се организира за първа година, като фестивала ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери. "Подолск и Каварна са побратимени градове от 2006 година насам. Вече 10 години самодейни състави от Каварна се включват в културни мероприятия в Подолск. Организират се посещения на делегации, провеждат се срещи за обмяна на опит. Черноморският град също е посрещал творци и театрали от Подолск. Целта на споразумение е развитието на културно – икономическите отношения между двата града" става ясно от съобщението.

Междувременно, на фона на това сътрудничество стана ясно, че рок концертът, който няма да бъде проведен навръх Нова година в Каварна, ще се състои в Пловдив. Това обявиха преди дни извънредна пресконференция в града под тепетата кметът инж. Иван Тотев, бившият градоначалник на Каварна Цонко Цонев и музикантът Николо Коцев. "За първи път няма да съм в Каварна на Нова година, а ще посрещна 2016 г в Пловдив заедно с всички рок фенове", заяви Цонев.