Стинг с концерт в Античния театър в Пловдив догодина

Общо 42 проекта ще бъдат финансирани от Културния календар за 2018 година.

Стинг

Стинг

Музикалната легенда Стинг ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив през 2018 година. Събитието е официално потвърдено на сайта на Община Пловдив, където бе публикуван пълен списък на одобрените проекти за фестивали и значими събития, които ще бъдат включени в културния календар за следващата година.

По предварителна информация концертът на Стинг се очаква да бъде около 3 часа, най-вероятно в периода от средата на май до края на юли, според заявката направена от музиканта за организаторите на събитието.

Справка в публикувания списък на одобрените проекти за фестивали и значими събития сочи, че концертът на Стинг е най-богато субсидираното събитие. Отпуснати са 90 000 лв, които са рекордно много за единично събитие в културния календар. В становището си експертната комисия по оценяване на проектите е посочила, че организирането на концерти на световни звезди от ранга на Стинг са изключително високобюджетни и имайки предвид, че исканата сума покрива само част от хонорара на артиста, одобрява проекта с пълния размер на финансиране от 90 000 лв.

Общо 42 проекта ще бъдат финансирани от Културния календар за 2018 година. Присъстват традиционните събития като „Нощ Пловдив“, „Сцена на кръстопът“, „Черната кутия“, „Пловдив чете“, „Дни на музиката в Балабановата къща“, кукленият фестивал „Двама са малко, трима са много“, „Sounds of the ages“, „Капана фест“, „Филмови нощи във Филипополис“ и други.