Л. Панов: Държавата е на колене пред главния прокурор

Лозан Панов

Лозан Панов

В България имаме "Министерство на народно просвещение и пропаганда" по гьобелсов модел-това са медиите на Пеевски и еквивалент на Гьобелс за мен е Пеевски, заяви той.

"Не се страхувам за живота си, а от това до къде биха стигнали някои хора в желанието да демонизират моя образ. Страхувам се от бездушието на обществото, което остана равнодушно от пърформанса с одраните агнешки грлавички. Тогава трябваше да се разисква прословутата среща в ЦУМ и желанието беше да се отвлече вниманието", коментира пред бТВ председателят на ВКС Лозан Панов.

"В България имаме "Министерство на народно просвещение и пропаганда" по гьобелсов модел-това са медиите на Пеевски и еквивалент на Гьобелс за мен е Пеевски. Когато се разобличава мафията цялата машина с лъжи и клевети се стоварва върху този, който го прави. Мафията има много лица", заяви той.

"Нямаше никаква институционална реакция на тази среща Гергов-Дончев-Цацаров. Ние се задоволихме само с оценката на Цацаров, който каза, че това не е било по време на избори, което противоречи с твърдението на Дончев", смята Панов.

"Когато човек отстоява принципите си няма пречки, които да го спрат. Осъзнавам какво ще се излее срещу мен от медиите на Пеевски след това интервю. Основната им цел е да ме накарат да мълча", каза още магистратът.

"Адвокат Тодоров отрече среща с мен, но по някаква скнимка продължават интерпретациите и внушенията. Познавам го, защото първата книга, която издадох е на издателство "Сиела" и това се използва сега. Аз отстоявам независимостта на съдебната система", заяви категорично Панов.

"Държавата е на колене пред главния прокурор. Само шестима от ВСС внесохме предложение да бъде разгледана ЦУМ-гейт", твърди Панов.

"Няма да подам оставка, защото няма никакви причини за това. Това, че изразявам позицията си това не означава, че имам политически амбиции", заяви той.

"Стоя зад думите си и съм част от съдебната система, която брази държавността и справедливостта и имам правото да кажа, че медиите променят диалога за съдебната система", отговори той на въпрос как ще реагира, ако Дилян Пеевски реши да го съди заради сравненията с Гьобелс.